Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri


ETKİNLİK DETAYLARI


3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri'nde 7 ülkeden 500 aşçı, 12 kategoride hünerlerini sergiledi.
Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneğinin (YEPAD) organize ettiği etkinlik, 28-30 Nisan'da gerçekleşti.
Yarışmacılar, tavuk, balık, kuzu, sığır ve dana eti, makarna, tatlı, Osmanlı mutfağı, yöresel yemek, lise ekibi, üniversite ekibi ve Grand Prix Siyah Kutu kategorilerinde yemekler hazırladı. 
500 aşçının 12 kategoride ter döktüğü etkinlikte, jüride 36 ülkeden katılan şefler ile Türkiye’deki beş yıldızlı otellerde çalışan şefler ve gastronomi dünyasının tanınmış simalarının yer aldı. 
Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinin jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Türk aşçılığının gayri resmi başkenti olan Bolu’da, Osmanlı ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı yapıldı. 
Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal’ın sunumuyla gerçekleşen ve oldukça heyecanlı anların yaşandığı gecede Uluslararası 3. Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda lise, üniversite, Grand Prix ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.  Uluslararası 3. Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri’nde dereceye girenler şu şekilde:
 
Lise kategorisi:
1.Allattin Nilüfer Kadayçı Lisesi
2.Üsküdar Lisesi
3.Yenimahalle Zeynep Salih Lisesi
Üniversite kategorisi:
1.Amasya Üniversitesi
2.Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu
3.İstanbul Esnyurt Üniversitesi    
Grand Prix kategori:
1.Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu
2. Amasya Üniversitesi
3. Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu
Bizlere bu heyecanı yaşamamızda vesile olan Chef Elif ÇITAK şefimize nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şefim iyi ki bizleri davet ettiniz iyi ki çağırdınız. 

VIDEOLAR

Video Bulunamadı

Yorumlar

× Henuz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Ürün veya İlan İle İlgili Yorumlarınızı Paylaşın

Zorunlu alanları (*) doldurmalısınız.


Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu

Sayfa Yenileme



3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri'nde 7 ülkeden 500 aşçı, 12 kategoride hünerlerini sergiledi.
Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneğinin (YEPAD) organize ettiği etkinlik, 28-30 Nisan'da gerçekleşti.
Yarışmacılar, tavuk, balık, kuzu, sığır ve dana eti, makarna, tatlı, Osmanlı mutfağı, yöresel yemek, lise ekibi, üniversite ekibi ve Grand Prix Siyah Kutu kategorilerinde yemekler hazırladı. 
500 aşçının 12 kategoride ter döktüğü etkinlikte, jüride 36 ülkeden katılan şefler ile Türkiye’deki beş yıldızlı otellerde çalışan şefler ve gastronomi dünyasının tanınmış simalarının yer aldı. 
Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinin jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Türk aşçılığının gayri resmi başkenti olan Bolu’da, Osmanlı ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı yapıldı. 
Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal’ın sunumuyla gerçekleşen ve oldukça heyecanlı anların yaşandığı gecede Uluslararası 3. Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda lise, üniversite, Grand Prix ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.  Uluslararası 3. Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri’nde dereceye girenler şu şekilde:
 
Lise kategorisi:
1.Allattin Nilüfer Kadayçı Lisesi
2.Üsküdar Lisesi
3.Yenimahalle Zeynep Salih Lisesi
Üniversite kategorisi:
1.Amasya Üniversitesi
2.Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu
3.İstanbul Esnyurt Üniversitesi    
Grand Prix kategori:
1.Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu
2. Amasya Üniversitesi
3. Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu
Bizlere bu heyecanı yaşamamızda vesile olan Chef Elif ÇITAK şefimize nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şefim iyi ki bizleri davet ettiniz iyi ki çağırdınız.