Sandalyee Brasserie & Fine Cuisine

ETKİNLİK DETAYLARI

Herkese merhabalar dostlar organizasyonunu düzenlediğim Sandalyee Brasserie & Fine Cuisine (@sandalyeebrasserie)  mekanına bu sefer kangurular (@kangurular) grubu ile birlikte hem mekanı tanımaya hem de Erkan şefimin @cheferkanyesil  bizler için hazırlamış olduğu birbirinden güzel lezzetleri keşfetmeye gittik.
 
Her organizasyonda olduğu gibi mekan ile lezzet yazarlarını bir araya getiriyorum ve sonrasına karışmıyorum:) Herkes beni blogger veya gurme sanıyor ama alakası yok ne lezzet yazarı ne   blogger ne de gurmeyim kesinlikle böyle bir iddiam yok sadece doğru insanları doğru zamanlarda bir araya getiren sıradan bir insanım:) Neyse konumuza gelelim. Ne demiştik  kangurular demiştik ,  Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil)  demiştik. Sandalyee Brasserie & Fine Cuisine (@sandalyeebrasserie) mekan  organizasyonumda da kangurular (@kangurular)  grubu ile Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil)  karşıya getirdim.  
 
Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil) hazırlamış olduğu menüyü ;  Biber Reçeli , Detoks Salata , Soğuk deniz mahsulleri tabağı sakızlı ahtapot, levrek marine ve somon gravlaks , Lorlu armutlu çıtır pizza , Limonlu tavuk , sous vide yöntemiyle ısıl işlem görmeden , sabit ısıda suda pişen kemiksiz tavuk kanatları , dana dil , siyah mürekkep balığı makarna , dana kaburga ,  kuzu karski , Buharda lagos balığı  bu kadar zengin bir menü olacağını beklemiyordum organizasyon öncesi erkan şefimle konuştuk ama araya sürpriz menülerde ilave etmişJ
 
Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil), menüyü sunup tadım yapılmadan önce   pişirme tekniğinden en ince detayına kadar grup üyelerine bilgi verip sonra tattırdı.  Bakın bu çok önemli bir konu  neden diyeceksiniz çünkü çoğu lezzet yazarı ve blogger dostlarımız pişirme tekniklerini bilmezler. Bu yüzden  bir menünün sunumu yapılırken ilk önce pişirme tekniğini anlatmakta fayda var. Erkan şefinde pişirme tekniği üzerinde durması beni ziyadesiyle memnun etti
 
Kangurular (@kangurular)  grubunun   Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil)  anlattığı hem pişirme teknikleri olsun hem içerisinde kullandığı malzemeler olsun kısa kısa not alması dikkatimden kaçmadı.  kangurular(@kangurular)   grubunun  Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil)  şefime  soruları ve  yine  şefimizin gayet açıklayıcı cevapları etkinliğin verimli olduğunun göstergesiydi.Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil) menü tadımı bittikten sonra , Chef  Hüseyin Ziya İlgün (@chefhuseyinziya)  birbirinden ilginç kokteyllerini denedik
 
Chef  Hüseyin Ziya İlgün (@chefhuseyinziya)  bizlere ;
 
Mykonos  (salatalık içeren) , Absolut vodkalı kokteyli , Sweet Dream (donmuş sarı biber kadehinde) , Hot Fewer (donmuş kırmızı biber kadehinde) , Donmuş patlıcan kadehinde kokteyl , kahlua, baileys süt ve çikolata  kokteyl (büyük beyaz çikolata kasesinde)  yanlış okumadınız donmuş sarı biber, kırmızı biber ve patlıcan kadehinde sunulan kokteyller  çok ilginç değil mi? Ben ilk defa böyle bir kokteyl sunumu ile karşı karşıya kaldım.
 
Düzenlemiş olduğum etkinliğe beni kırmayıp gelen @kangurular grubuna ,  Erkan Yeşil @cheferkanyesil , Hüseyin Ziya İlgün @chefhuseyinziya , bizlere sürekli hizmet eden  sandalyee brasserie personeline ve mekanın kapılarını bizlere açan @sandalyeebrasserie mekanına ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim.
 
Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil) ;
 
Kendisi son derece yenilikçi bir şefimiz, bitmek bilmeyen bir enerjisi var. Şefimin en dikkat çekici özelliği  sürekli yeni tatlar yeni lezzetler peşinde olması.  1976 Bolu Mengen doğumlu olan Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil) baba mesleği ve aile geleneği olan aşçılığa küçük yaşta başladı.
 
İlk olarak Büyük Sürmeli Otel’de profesyonel anlamda sektöre adım attı. Da Mario Restoran da deneyim kazanarak The Plaza otel ‘e geçti bir yılın ardından , vatani görevini tamamlamak için askere gitti , arkerde de mesleğini yaparak Tüm General’in aşçısı olarak askerliğini bitiren Chef  Erkan yeşil (@cheferkanyesil)   Reina da 3 yıl deneyim edindikten sonra , kendisi için kariyerinde önemli yer eden Divan Otel de 5 yılını geçirdi ve Titanic Asia Otel de Sous Chef ardından Divan Asia Otel de Sous Chef olarak olarak görev aldı. 2009 yılında MSA eğitmen kadrosunda yer alarak 6 yıl boyunca küçüklüğünden beri edindiği mutfak tecrübelerini  genç ve dinamik bu mesleği gönülden yapmak isteyen yeni nesille paylaştı .
 
Hüseyin Ziya İLGÜN (@chefhuseyinziya)  ;
 
26-06-1970 Yılında Karadeniz Ereğli de dünya ya gelen Hüseyin Ziya İLGÜN (@chefhuseyinziya)   çocukluğunu ve okul hayatını burada geçirdikten sonra Antalya da Sheraton otel de havuz bar da mesleğine başlamış.daha sonra İstanbul’a yerleşen bartander İstanbul’un ilk performans ve barı olan Beyoğlu Hayal Kahvesin de Bartander olarak işe başlamıştır. Zeki Ateş in sahibi olduğu Ve herkesin bildiği Kemancı bara bartander olarak transfer olan Hüseyin Ziya İLGÜN  işindeki başarılarından sonra İstanbul un en ünlü mekanlarından olan Kuruçeşme Zihni Bar da çalışmaya başladı. Buradaki yaptığı kokteyllerdeki başarısı ve sıra dışı yaptığı işlerinden dolayı dünyanın en iyi mekanları arasına giren Pasha  Disco dan teklif alır ve burada işe başlar.
 
Başarılı geçen zamanlardan sonra Prag dan teklif gelir ve orada marifetlerini sergiledikten sonra İstanbul dışında güney de yazlık mekanların yazlık bar menülerinin değişilmez adamı olan Hüseyin Ziya İLGÜN (@chefhuseyinziya)   kendini daha da yukarılara çekmek için dünya da eşi benzeri olmayan bazı sebzeleri kokteyllerinde kullanmaya başlar. Kapya biberleri bardak olarak değişik bir formatta kullanmaya başlar ve bu çok dikkat çeker ve İtalya dan teklif gelir ve bu ürünleri Roma da bir workshopla tanıtır ve ilk günde 350 adet satar.
 
Hüseyin Ziya İLGÜN (@chefhuseyinziya)   Artık işletmeciliğe adım atmıştır. İstanbul’un sayılı mekanlarından taksimdeki Balansı işletmek için çağırılır ve burada da işletmecilikte de ne kadar başarılı olduğunu gösterir. Bunun üzerine Bodrum un ünlü mekanlarından Fink i işletir. İstanbul’a döndüğünde ise Ünlü oyuncu Yunus Ali Güner in Bebek te açtığı 40 Bebek restoranı işletmeye çağırılır. Hüseyin Ziya İLGÜN (@chefhuseyinziya)  bu mesleğe ömrünü adamış biri
 
Sandalyee Brasserie & Fine Cuisine (@sandalyeebrasserie)
 
“Yemeğe kimlik kazandıran mekan” sloganıyla Bağdat Caddesi, Etiler ve Ortaköy’de şubeleri var.
 
Etiler mekanından içeri ilk girdiğiniz an sol tarafınıza baktığınıza mutfakta neler olduğunu göreceksiniz. Ben ilk girdiğimde kafayı uzatıp “herkese kolay gelsinnnnnn” diye çığırmadan  içeri adım atmıyorum sizin de deneyin korkmayın deli demezler  emin olun çok keyifli JYok ben içeri girmem  dışarıda otururum diyorsanız  o zaman mekana girmeden hemen sağ tarafından  dış mekana giriş yapabiliyorsunuz. Mekan yüksek tavanlı ve ferah. Büyük ve etkileyici bir bar bölümü var.  Mekanın üst katında 50 kişilik canlı müzik için bir alan var fakat henüz faal değil

VIDEOLAR

Video Bulunamadı

Yorumlar

× Henuz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Ürün veya İlan İle İlgili Yorumlarınızı Paylaşın

Zorunlu alanları (*) doldurmalısınız.


Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu

Sayfa Yenileme