Los Altos İstanbul


ETKİNLİK DETAYLARI


Uzun zamandan beri planlayip gidemediğim Meksika Restoranı Los Altos İstanbul  @losaltosistanbul mekanina sonunda gidebildim. Hülya Meral  @hulyameral öncelikle davetin için çok teşekkür ediyorum.. Tarihi yarım adaya karşı  Meksika mutfağını sevenler,  acının dibine dibine  vurmak isteyenler için bulunmaz bir mekan.  Ben bu gece hem yemeklerden hem de muhabbetten ziyadesiyle keyif aldim.  Selin Ergen @cell_inne  şefim ellerinize sağlık.. @cilekkol Deniz üstadim gerçekten çok güzel muhabbet oldu inanın masadan kalkmak istemedim. Gönül isterdi sabaha kadar oturalim ama yakındır o günler Hülya Meral  @hulyameral  tekrar teşekkür ediyorum davetin için ayrıca beni bu güzel mekan ve insanlar ile tanıştırdığın için çok teşekkür ederim
 
Los Altos İstanbul’da    deneyimlediğim Lezzetler ;
 
Ortaya her gün taze olarak hazırlanan çeşitli salsa soslar ve kanola yağında kızarmış glutensiz tortilla cipsi geliyor.
Tortilla cipsi ve tortilla ekmeği her zaman orjinal Meksika unu 'masa harina' ile yapılıyor. Bu un Amerika'dan özel olarak getiriliyor. Bir de chipotle biberini özel olarak getiriyoruz.
Soğuk Başlangıçlar:
Guacomole- taze avokado, domates, soğan, biber ve kişniş
Green Ceviche- Lime suyunda marine edilmiş karides, Serrano biberi, kişniş, kırmızı soğan ve ananas
Sıcak Başlangıçlar
Queso Fundido- 3 çeşit peynir eritilerek yapılıyor, isteğe göre üzerine sotelenmiş mantar veya bacon ile servis ediliyor.
Chili con carne- Kıyma, soğan, salsa, Meksika fasulyesi, cheddar, kişniş
Tacos:
Tacos de Pollo con Chipotle Aioli- Tavuk but, aioli salsa, mısır, marul, Meksika biberi
Baja usulü Taco- Mısır tortillası içerisinde, az yağda Baja usulü kızartılmış dil balığı, marul, baharatlı avokado salsa ve turp ile
Tacos Con Carne- Kıyma, soğan, tütsülenmiş salsa, Meksika fasulyesi, cheddar, kişniş
Tatlı:
Caramelo de Fresa- Kaymaklı dondurma üzerine anason ve karabiber ile sotelenmiş ılık çilek.
 
Meksika Restoranı Los Altos İstanbul ;
 
Aztek ve Maya Uygarlıkları’nın beşiği Meksika’nın binlerce yıllık lezzetleri, Meksikalı Şef Felipe Mendez’in danışmanlığında oluşturulan menüsüyle Taksim Los Altos İstanbul’da.  
 
New York’ta üç Meksika restoranı olan ve 3 yıldır Michelin tavsiyesi alan La Superior’ı yöneten Şef Felipe Mendez ile çalışan Los Altos İstanbul, gerçek Meksika yemeklerini İstanbul’da sevenleriyle buluşturuyor.
 
Menüsünde taco’dan quesedilla’ya, enchilada’dan ceviche’ye Meksika Mutfağı’nın pek çok ünlü lezzetini bulunduran Los Altos İstanbul, tarih öncesine dayanan MezoAmerika kültürü ile müthiş bir bütünlük oluşturan dinamizme sahip lezzetleri lokalleştirmek yerine, lokal tatlara en uygun olanları seçip orjinaline bağlı kalarak sunuyor.
 
Meksikalılar’ın sofrasından eksik etmediği fasulye, avokado, mısır ve biberle yapılan çeşitli sosları; yerel Meksika ürünleriyle, tortilla ekmeklerini; orjinal Meksika unu (masa harina) ile hazırlayan mekan, kullandıkları tortilla cipslerini de Amerika’dan getiriyor.
 
Meksika tadında kokteyller
 
Galatasaray Lisesi’nin sokağındaki 45’lik’in teras katında, enfes manzaraya sahip olan ve İstanbul’un ışıklarını ayaklarınızın altına seren Los Altos İstanbul, profesyonel mixologist’lerin elinden çıkan pek çok farklı imza kokteyliyle en iyi olma iddiasını ortaya koyuyor.
 
Mekanın kokteyl menüsünde İstanbul gece hayatına damgasını vurmuş olan İndigo’nun bar şefi Okay Güney’in dokunuşları var. Meyve ve taze baharatlarla elde edilen infuse kokteyller Meksika Mutfağı ile birleştirilerek, 80’ler ve 90’ların popüler kokteylleri modern tekniklerle yeniden canlandırıldı.
 
Mekanın öne çıkan kokteyllerinden ‘Chili Mango Margarita’ reposado tekilanın iki haftalık infüzyon süreciyle başlayıp sunum aşamasına kadar 6 farklı işlemden geçmesiyle ortaya çıkıyor. Taco’larla mükemmel bir eşleşme oluşturan kokteyl, damakta Meksika biberinin acısını ve mangonun tropikal tadının alınmasını sağlıyor. Meksika biberleriyle pişmiş 'Bonfile Alambre' ise tekila ve passion fruit ile hazırlanan 'Jalapeno Altos' ile eşleştiriliyor. Ceviz bitterle hazırlanan ve yemek sonrası alınacak bir Ahumado da viskiye bakışaçınızı değiştirebilir.
 
Haftasonları misafirlerini Bilal Karaman ve Ülkü Aybala Sunat’ın latin- jazz ezgileriyle ve canlı performanslarıyla ağırlayan mekan, her Salı “Taco Tuesday” düzenleyerek misafirlerine bir margarita ve sınırsız taco deneme imkanı sunuyor. Birbirinden lezzetli taco’ları ve enfes menüsüyle Los Altos İstanbul, Meksika Mutfağı severlerin yeni buluşma noktası oldu.
 
Los Altos Hakkında:
Los Altos İstanbul, Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Sokak’ta, 45’lik’in teras katında, CUE Bar’ın (Şimdiki Panda) işletmecisi Deniz Çelikkol tarafından Kasım 2015’te kapılarını açtı. Mekanın tasarımında Maya Kültürü’ne ait desenlerden ilham alındı. Tasarımını Süd. Creative Studio’nun hazırladığı, konsept ve uygulamasını ise ‘2x1 Architects – İkikerebir’ ve ‘İyiofis’ yaptığı mekanın menü danışmanlığını Meksikalı Şef Felipe Mendez, bar danışmanlığını mixolojist Okay Güney, mekan ve mutfak danışmanlığını ise MSA’nın kurucularından Osman Serim üstlendi.
 
03/02/2017
 
 
  

VIDEOLAR

Video Bulunamadı

Yorumlar

× Henuz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Ürün veya İlan İle İlgili Yorumlarınızı Paylaşın

Zorunlu alanları (*) doldurmalısınız.


Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu

Sayfa Yenileme



Uzun zamandan beri planlayip gidemediğim Meksika Restoranı Los Altos İstanbul  @losaltosistanbul mekanina sonunda gidebildim. Hülya Meral  @hulyameral öncelikle davetin için çok teşekkür ediyorum.. Tarihi yarım adaya karşı  Meksika mutfağını sevenler,  acının dibine dibine  vurmak isteyenler için bulunmaz bir mekan.  Ben bu gece hem yemeklerden hem de muhabbetten ziyadesiyle keyif aldim.  Selin Ergen @cell_inne  şefim ellerinize sağlık.. @cilekkol Deniz üstadim gerçekten çok güzel muhabbet oldu inanın masadan kalkmak istemedim. Gönül isterdi sabaha kadar oturalim ama yakındır o günler Hülya Meral  @hulyameral  tekrar teşekkür ediyorum davetin için ayrıca beni bu güzel mekan ve insanlar ile tanıştırdığın için çok teşekkür ederim
 
Los Altos İstanbul’da    deneyimlediğim Lezzetler ;
 
Ortaya her gün taze olarak hazırlanan çeşitli salsa soslar ve kanola yağında kızarmış glutensiz tortilla cipsi geliyor.
Tortilla cipsi ve tortilla ekmeği her zaman orjinal Meksika unu 'masa harina' ile yapılıyor. Bu un Amerika'dan özel olarak getiriliyor. Bir de chipotle biberini özel olarak getiriyoruz.
Soğuk Başlangıçlar:
Guacomole- taze avokado, domates, soğan, biber ve kişniş
Green Ceviche- Lime suyunda marine edilmiş karides, Serrano biberi, kişniş, kırmızı soğan ve ananas
Sıcak Başlangıçlar
Queso Fundido- 3 çeşit peynir eritilerek yapılıyor, isteğe göre üzerine sotelenmiş mantar veya bacon ile servis ediliyor.
Chili con carne- Kıyma, soğan, salsa, Meksika fasulyesi, cheddar, kişniş
Tacos:
Tacos de Pollo con Chipotle Aioli- Tavuk but, aioli salsa, mısır, marul, Meksika biberi
Baja usulü Taco- Mısır tortillası içerisinde, az yağda Baja usulü kızartılmış dil balığı, marul, baharatlı avokado salsa ve turp ile
Tacos Con Carne- Kıyma, soğan, tütsülenmiş salsa, Meksika fasulyesi, cheddar, kişniş
Tatlı:
Caramelo de Fresa- Kaymaklı dondurma üzerine anason ve karabiber ile sotelenmiş ılık çilek.
 
Meksika Restoranı Los Altos İstanbul ;
 
Aztek ve Maya Uygarlıkları’nın beşiği Meksika’nın binlerce yıllık lezzetleri, Meksikalı Şef Felipe Mendez’in danışmanlığında oluşturulan menüsüyle Taksim Los Altos İstanbul’da.  
 
New York’ta üç Meksika restoranı olan ve 3 yıldır Michelin tavsiyesi alan La Superior’ı yöneten Şef Felipe Mendez ile çalışan Los Altos İstanbul, gerçek Meksika yemeklerini İstanbul’da sevenleriyle buluşturuyor.
 
Menüsünde taco’dan quesedilla’ya, enchilada’dan ceviche’ye Meksika Mutfağı’nın pek çok ünlü lezzetini bulunduran Los Altos İstanbul, tarih öncesine dayanan MezoAmerika kültürü ile müthiş bir bütünlük oluşturan dinamizme sahip lezzetleri lokalleştirmek yerine, lokal tatlara en uygun olanları seçip orjinaline bağlı kalarak sunuyor.
 
Meksikalılar’ın sofrasından eksik etmediği fasulye, avokado, mısır ve biberle yapılan çeşitli sosları; yerel Meksika ürünleriyle, tortilla ekmeklerini; orjinal Meksika unu (masa harina) ile hazırlayan mekan, kullandıkları tortilla cipslerini de Amerika’dan getiriyor.
 
Meksika tadında kokteyller
 
Galatasaray Lisesi’nin sokağındaki 45’lik’in teras katında, enfes manzaraya sahip olan ve İstanbul’un ışıklarını ayaklarınızın altına seren Los Altos İstanbul, profesyonel mixologist’lerin elinden çıkan pek çok farklı imza kokteyliyle en iyi olma iddiasını ortaya koyuyor.
 
Mekanın kokteyl menüsünde İstanbul gece hayatına damgasını vurmuş olan İndigo’nun bar şefi Okay Güney’in dokunuşları var. Meyve ve taze baharatlarla elde edilen infuse kokteyller Meksika Mutfağı ile birleştirilerek, 80’ler ve 90’ların popüler kokteylleri modern tekniklerle yeniden canlandırıldı.
 
Mekanın öne çıkan kokteyllerinden ‘Chili Mango Margarita’ reposado tekilanın iki haftalık infüzyon süreciyle başlayıp sunum aşamasına kadar 6 farklı işlemden geçmesiyle ortaya çıkıyor. Taco’larla mükemmel bir eşleşme oluşturan kokteyl, damakta Meksika biberinin acısını ve mangonun tropikal tadının alınmasını sağlıyor. Meksika biberleriyle pişmiş 'Bonfile Alambre' ise tekila ve passion fruit ile hazırlanan 'Jalapeno Altos' ile eşleştiriliyor. Ceviz bitterle hazırlanan ve yemek sonrası alınacak bir Ahumado da viskiye bakışaçınızı değiştirebilir.
 
Haftasonları misafirlerini Bilal Karaman ve Ülkü Aybala Sunat’ın latin- jazz ezgileriyle ve canlı performanslarıyla ağırlayan mekan, her Salı “Taco Tuesday” düzenleyerek misafirlerine bir margarita ve sınırsız taco deneme imkanı sunuyor. Birbirinden lezzetli taco’ları ve enfes menüsüyle Los Altos İstanbul, Meksika Mutfağı severlerin yeni buluşma noktası oldu.
 
Los Altos Hakkında:
Los Altos İstanbul, Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Sokak’ta, 45’lik’in teras katında, CUE Bar’ın (Şimdiki Panda) işletmecisi Deniz Çelikkol tarafından Kasım 2015’te kapılarını açtı. Mekanın tasarımında Maya Kültürü’ne ait desenlerden ilham alındı. Tasarımını Süd. Creative Studio’nun hazırladığı, konsept ve uygulamasını ise ‘2x1 Architects – İkikerebir’ ve ‘İyiofis’ yaptığı mekanın menü danışmanlığını Meksikalı Şef Felipe Mendez, bar danışmanlığını mixolojist Okay Güney, mekan ve mutfak danışmanlığını ise MSA’nın kurucularından Osman Serim üstlendi.
 
03/02/2017